Spotify verwijdert stil album dat indie-band $20.000 opleverde

Het was een vernuftig idee: de band Vulfpack plaatste een album op Spotify. Nu is dat op zichzelf niet zo bijzonder, maar het album van de Amerikaanse band bestond slechts uit geluidloze nummers. Vandaar dat het door Spotify werd verwijderd.Dat meldt The Verge. Spotify haalde het album Sleepify weg omdat het niet aan de juiste voorwaarden voldeed. Sleepify bestaat uit geluidloze nummers en voor elke dertig seconden dat een nummer wordt gespeeld, gaan er royalties naar de band.

's Nachts muziek luisteren

Ze bedachten dit concept om geld op te halen voor een nieuwe tour. Fans van de band konden het album s nachts aanzetten en zo geld voor hun favoriete artiesten inzamelen. Gemiddeld genomen betaalt het bedrijf $0.007 elke keer dat een liedje wordt afgespeeld door een van de miljoenen Spotify-gebruikers. Maar dat gaat nu dus niet meer op. De band kreeg een mailtje van het bedrijf waaruit bleek dat ze Sleepify een heel leuk en slim initiatief vonden, maar dat het in strijd was met de gebruikersvoorwaarden.

Sympathiek

De band heeft inmiddels bevestigd dat de 20.000 dollar gebruikt wordt voor de tour. De band is ook sympathiek: Vulfpack gaat gratis optreden in de landen waar het album het meest is gedraaid.