Bijna 1,5 miljoen kijkers hebben naar de verstoorde uitzending van RTL Late Night gekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De gasten waren John de Mol, Ilse DeLange en Waylon.

Het aantal kijkers is uitzonderlijk hoog voor een maandagavond-aflevering van de dagelijkse RTL 4-talkshow. Vooral de komst van The Common Linnets het gelegenheidsduo van Ilse DeLange en Waylon in het tv-programma zorgde na de tweede plaats van het duo in het Eurovisie Songfestival voor extra kijkers. Maar ook de komst van John de Mol die over het verloop van Utopia kwam praten, is debet aan de goede kijkcijfers.

Ernstige verstoringDe kijkers werden onverwachts overigens heel kort verrast door een ernstige verstoring van de live-uitzending. Uit het publiek sprong een man richting de tafel waar de gasten zaten. Deze werd op tijd door de beveiliging tegengehouden. Enkele seconden was de commotie in beeld te zien. Langere tijd waren echter de verschrikte gezichten van het overige publiek in beeld te zien. In de herhaling die een uur later op RTL 4 begon was dit incident overigens niet meer te zien omdat het er door RTL eruit geknipt was. Op internet kan men het voorval onder meer via YouTube nog wel terugkijken.