Met Moju maak je 3D-achtige filmpjes

Nu onze telefoons zo langzamerhand steeds meer camera worden dan telefoon, heeft het zin om het concept foto eens opnieuw te bekijken. Dat doen ze bij Moju heel goed: deze Instagram-achtige app laat je een soort gifjes plaatsen, die een beweging in de foto laten zien.Maar is dat nu zo nieuw? Met Instagram kun je ook korte video’s opnemen en met Seene, Mindie, Vine en Frontback idem. Toch vinden de oprichters van Moju dat zij iets beter doen dan deze apps. Ze hebben verschillende slimme handigheidjes toegevoegd, waardoor je nog meer uit je fotoreeks haalt en niet te maken hebt met de nadelen waar je tegenaan loopt met video op mobiel.

Draaien

De formule om het wedstrijdje van de beste foto-applicatie te winnen is beter zijn dan de rest. Dat doe je door de juiste filters toe te voegen en door een of twee seconden hier en daar weg te schaven. Zoals veel andere fotoshare-apps pikt Moju de meest waardevolle dingen eruit om die er vervolgens uit te lichten. Zo is er geen geluid, wat betekent dat je minder lang hoeft te wachten totdat de frames die je hebt geselecteerd zijn geladen. Wat de app extra leuk maakt is dat je, door je telefoon te draaien, kunt veranderen wat je ziet van deze animatie op je scherm.

Simpel maar slim

Bij deze app denk je op het eerste gezicht mwah, wat zal het toevoegen? Maar al na het maken van je eerste ‘filmpje’ zie je dat de makers heel slim over alles hebben nagedacht en uiteindelijk met een heel simpel product zijn gekomen. Simpel, maar oh zo slim. Android-liefhebbers moeten nog wel even wachten: de applicatie is op dit moment alleen nog beschikbaar voor iOS.