Dogecoin-wallet is mogelijk gehackt en leeggeroofd

Het is momenteel ieder voor zich in de markt van digitale valuta. Ook de populaire Dogecoin-wallet kampt problemen. Kort nadat de website van Dogevault gehackt was melden klanten dat er grote bedragen uit hun virtuele portemonnees verdwenen.


Dogecoin-wallet is mogelijk gehackt en leeggeroofd


Dit zou wel eens een grote virtuele overval van de Dogecoin-bank kunnen zijn. De populaire online wallet Dogevault – waar Dogecoin-eigenaren hun virtuele munten bewaren – is gehackt. Op de website van Dogevault is de volgende boodschap te lezen: We bieden onze excuses aan voor het ongemak, we zullen hier binnen 24 uur een persbericht plaatsen. In de tussentijd raden we aan geen geld naar Dogevault-adressen over te maken tot we de zaak tot op de bodem hebben uitgezocht.

Wijdverspreide hack

Volgens de Cryptocurrency Times beweerden verschillende Dogevault-gebruikers dat er substantiële bedragen uit hun portemonnees verdwenen, vlak voordat de website offline ging. Een gebruiker vertelde zelfs dat hij 950.000 Dogecoins kwijtraakte. Er wordt volop gespeculeerd dat het wel eens een wijdverspreide hack van Dogevault zou kunnen zijn, waarbij - in de korte historie van de munt - tot nu toe de meeste Dogecoins zijn gestolen.

Zwak systeem

Dogevault zou niet de eerste cryptocurrency-gerelateerde bank zijn die slachtoffer wordt van een gigantische roof. De Bitcoin-bank Mt. Gox moest zich eerder dit jaar failliet laten verklaren toen hackers meer dan $500 miljoen bitcoins buitmaakten door een zwakte in het systeem. De moraal van dit verhaal? Wees voorzichtig met het aanschaffen van digitale munten. Je kunt er veel winst mee maken, maar ook veel verlies.