Het grote Europese TV-debat Tell Europe is donderdagavond via tientallen tv-en radiozenders en websites te volgen. In Nederland brengt alleen het themakanaal NPO Politiek dit in beeld.

De Europese verkiezingen zijn over een week en zowel gevestigde partijen (zoals de SP, VVD en D66, maar ook de PVV die Marokkanen oproept op hen te stemmen.) als veel kleine nieuwkomers die zaken zoals 'meer Jezus' willen of helemaal geen Europa meer, voeren hiervoor campagnes in Nederland. Het grote Europese televisiedebat wordt in Nederland evenwel naar een klein digitaal hoekje verbannen.

Petitie hielp niet
Een online petitie om het debat op één van de nationale publieke zenders uit te zenden bracht geen soelaas. Wel is het op 15 mei ook te volgen via NPO Politiek, zowel online als via aanbieders van digitale televisie (als die het kanaal althans volledig doorgeven). In totaal brengen een kleine vijftig tv, tiental radio- en bijna veertig websites het debat Tell Europe live in beeld. Het debat is vanaf 21.00 uur te volgen. Op de VRT echter ook niet live: om 23.20 uur wel via Canvas.