Workshop: Chrome-apps op je pc installeren

Apps zijn overal. En als het aan Google ligt, binnenkort ook op elke pc. Eigenlijk past het volledig in het wereldheersersbeeld dat Google van zichzelf heeft gecreëerd: je hebt straks een pc met Chrome OS, Chrome als browser en Chrome Apps. De grote vraag is natuurlijk of Chrome Apps daadwerkelijk iets toevoegen. Komen we maar op één manier achter. We installeren Chrome Apps.


Workshop: Chrome-apps op je pc installeren

Dat gaat eenvoudig via chrome.google.com/webstore. Je ziet een scherm met alle categorieën waarvoor apps beschikbaar zijn. Heb je Chrome nog niet geïnstalleerd, dan krijg je bovenin het scherm de melding om dat alsnog te doen.

(afbeelding chrome1)

Je kunt nu apps downloaden. Chrome zal ze automatisch binnen de Chrome-omgeving op je bureaublad plaatsen. Maar: je kunt apps nu alleen lanceren vanuit de Chrome-browser. Google heeft daarom voor Mac en Windows de Chrome App Launcher ontwikkeld. Eerlijk is eerlijk: hier zijn we enthousiast over. Je downloadt – ook via de webstore – de Launcher en het verschijnt automatisch in het startmenu van Windows of de dock in Mac OS X. De apps zijn nu te benaderen vanuit de App Launcher.

(afbeelding chrome2)

Onze tip: probeer Wunderlist eens. Dat is niet meer en niet minder dan een to do-list, maar dan superhandig. In de app maak je eenvoudig to do-lijstjes en notities aan die je vervolgens overal terug kunt lezen. De app is vanzelfsprekend ook beschikbaar voor smartphones en synchroniseert feilloos. Een andere handige app is Pocket, waarmee je webpagina’s offline kunt bewaren.