'Grote ICT-problemen' bij Defensie

Het Ministerie van Defensie kampt mogelijk met grote problemen in de ICT. Dat zegt minister Jeanine Hennis-Plasschaert tegen de Tweede Kamer. Er komt een onafhankelijk onderzoek om de precieze aard van de problemen in kaart te brengen.


'Grote ICT-problemen' bij Defensie

De minister zegt dat ze signalen heeft ontvangen vanuit Defensie, die "bij haar de alarmbellen hebben doen afgaan". De comunicatie tussen de verschillende afdelingen zou niet goed lopen, al wilde Hennis-Plasschaert niet verder uitwijden over de details.

Onafhankelijk onderzoek
Nog voor de zomer moet er een onafhankelijk onderzoek komen naar de staat van de ICT en de aansturing daarvan. Het onderzoek kost 50,000 euro.

Geschokt
De Tweede Kamer reageerde geschokt op het nieuws. Angelien Eijsink van de PvdA is naar eigen zeggen verbijsterd dat dit nieuws niet in eerdere Kamerdebatten naar voren was gekomen.

Slechte reputatie
Defensie heeft geen goede reputatie op het gebied van ICT. De afgelopen jaren is geprobeerd veel verschillende automatiseringsprojecten door te voeren, maar die pakten structureel duurder uit en duurden langer dan gepland.