Het regent verwijderingsverzoeken bij Google

Na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie staat Google een stortvloed aan verwijderingsverzoeken te wachten. Daarvoor moet het bedrijf in elk Europees land experts aan gaan nemen.


Het regent verwijderingsverzoeken bij Google


Een Spaanse burger beriep zich op het recht om vergeten te worden in de zoekresultaten van de zoekmachine. Maar nu deze burger zijn gelijk heeft gehaald, zijn er meerdere mensen die volgen. Een anonieme born meldt dit aan Reuters.

Verkeerde beslissing

De uitspraak geldt namelijk voor de hele Europese Unie en zorgt ervoor dat zoekmachines op het internet informatie weg moeten halen die niet klopt, niet relevant is of niet langer relevant is. Google’s Executive Chairman Eric Schmidt stelt dat de balans de verkeerde kant op is geslagen: Een simpele manier om te begrijpen wat er in deze zaak is gebeurd is de balans tussen het recht om iets te weten en het recht om vergeten te worden. Bij Google geloven we dat in dit geval de verkeerde beslissing is genomen.

Niet blij

Wat Google er ook van mag vinden: de uitspraak is bindend en het bedrijf zal zich er aan moeten houden. Dat zou betekenen dat er een leger van verwijderexperts opgesteld zal moeten worden in de 28 verschillende landen in de Europese Unie. Iets waar Google ongetwijfeld niet blij mee zal zijn…