Google Play accepteert nu PayPal als betalingsmiddel

Je kunt nu in 12 landen wereldwijd - onder andere in Nederland en BelgiŽ - voor apps en andere digitale content in de Google Play-store betalen met PayPal. Dat kondigde Google aan op hun Android Developers blog.


Google Play accepteert nu PayPal als betalingsmiddel


Google Play gebruikers hoeven geen extra handeling uit te voeren om PayPal aan de dienst te koppelen. Het enige dat gebruikers moeten doen is gewoon Play openen, net zoals je normaal gesproken zou doen. Voer gewoon je mail en je wachtwoord van je PayPal account in en je kunt betalen.

Gekoppeld

Wat je wel in je achterhoofd moet houden is dat je PayPal account wordt gekoppeld aan je Google Wallet. Op dit moment kun je al betalen met creditcards, gift cards en met Google Wallet. Anders dan bij de andere manieren om mee te betalen, kun je PayPal alleen gebruiken om digitale aankopen mee te betalen.

300 procent

Je kunt het dus niet gebruiken om apparaten of accessoires zoals telefoonhoesjes mee aan te schaffen. Google zegt dat de Play-sales meer dan 300 procent zijn gestegen buiten de VS, gezien over het afgelopen jaar. Door PayPal aan de dienst te koppelen zal dat de komende jaren waarschijnlijk alleen nog maar meer stijgen.