Caiway zegt weinig klachten van klanten over de zenderaanpassing die op 1 mei doorgevoerd is te hebben ontvangen. Nieuwe zenders werden toegevoegd maar andere zenders verdwenen juist.

Naast de aanpassing van het zenderaanbod werd ook frequentiewijzigingen doorgevoerd. Hierdoor moesten klanten de televisie met ingebouwde digitale kabeltuner of tv-decoder opnieuw de zenders laten inscannen om beeld te behouden.

Voetbal InternationalDe zenderaanpassing kreeg onlangs landelijke bekendheid door uitlatingen van Johan Derksen in het RTL 7-voetbaldiscussieprogramma Voetbal International. Derksen klaagde over het niet meer kunnen ontvangen van de betaalzenders FOX Sports en Sport1. Daarbij zou de klantenservice van Caiway gefaald hebben om een oplossing van het probleem te vinden. Derksen kondigde openlijk de overstap naar KPN aan. Caiway-woordvoerster Massela Post wil tegen Totaal TV niet inhoudelijk ingaan op de klachtenafhandeling van Johan Derksen maar stelt in algemeenheid dat er bij Caiway niet veel klachten met betrekking tot de zenderaanpassing zijn binnengekomen. Ondanks dat ook sportjournalist Koert Westerman net als Johan Derksen in Oudewater komt, zijn er volgens Post niet bovengemiddeld meer klachten uit deze plaats bij Caiway binnengekomen.