Kun jij n dag zonder je telefoon?

De meeste mensen krijgen een lichte paniekaanval als we onze telefoon ergens vergeten zijn, maar je telefoon even niet bij je hebben hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Je zou zomaar eens een prachtige dag kunnen ontdekken. Een echt gesprek zonder afleiding, geen pings, berichtjes of belletjes. Dat komt mooi uit: 20 juni is het Phone Free Friday.


Kun jij n dag zonder je telefoon?


Phone Free Friday wordt gehouden om Samaritans te steunen en hen te helpen levens te redden. Samaritans is een organisatie in Ierland, Schotland en Wales die je 24 uur per dag kunt bellen als je ergens mee zit, en zij zullen je 365 dagen per jaar te woord staan. Elke 6 seconden wordt de organisatie gebeld en proberen zij deze persoon zo goed mogelijk te helpen met zijn of haar problemen.

1 dag zonder

Wil je dit doel steunen en denk je wel een dag zonder telefoon te kunnen? Om mee te doen kun je 4 betalen en krijg je een Phone Free Friday Survival Kit. Waarom precies dit bedrag? Dat is wat het aannemen van een telefoontje van de Samaritans kost.

Belangrijke telefoontjes

Natuurlijk snappen we dat je belangrijke telefoontjes aan moet nemen. Als je dat moet doen kun je jezelf een kleine boete opleggen voor elk telefoontje dat je aanneemt. In de toolkit die je ontvangt als je meedoet zitten posters, online banners om mee te doen, een handtekening voor onder je emails, en een mail die je aan je vrienden door kunt sturen.

Telefoonobsessie

Dus hup, ga lobbyen bij je collegas met telefoonobsessie, want samen meedoen is natuurlijk veel leuker. Je kunt je aanmelden op phonefreefriday.org.