De NOS zendt wel alle 64 wedstrijden die op het WK voetbal in Brazilië worden gespeeld live uit maar acht wedstrijden zijn niet in HD-kwaliteit te bekijken. Dat heeft de NOS bekendgemaakt.

Alle WK-wedstrijden die op Nederland 1 worden uitgezonden zijn via Nederland 1 HD in volwaardige HD-kwaliteit te bekijken. De laatste wedstrijden in de groepsfase worden echter op hetzelfde tijdstip gespeeld. De NOS toont op deze dagen de belangrijkste wedstrijd in HD op Nederland 1. De andere wedstrijd is SD-kwaliteit op Nederland 2 of Nederland 3 te zien. Hierdoor zijn acht wedstrijden in de groepsfase niet in HD-kwaliteit te bekijken.

Eén HD-studioNet al bij het voorgaande WK- en EK-voetbal is de beschikbaarheid van slechts één HD-studio de oorzaak dat niet alle voetbalwedstrijden in HD uitgezonden kunnen worden. Hierdoor kan slechts op één zender de wedstrijd in HD worden aangeboden. Op tijdstippen dat voetbalwedstrijden gelijktijdig worden gespeeld, dient de NOS door deze technische beperking dus een keuze te maken.

Eigen camera’sBij wedstrijden van het Nederlands Elftal heeft de NOS zeven eigen camera’s tot haar beschikking. Vier hiervan staan langs het voetbalveld opgesteld. Met de camera’s maakt de NOS sfeerbeelden van het Nederlandse publieke op de tribunes in het voetbalstadion en beelden van acties en duels van Nederlandse spelers. Ook deze beelden zijn in HD-kwaliteit te bekijken.