De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de aangekondigde marktanalyse over vaste netwerken uitgesteld. Diverse redenen zijn de oorzaak van het uitstel. Dat meldt Telecompaper.

ACM wil de mededingingsbesluiten in de zaken KPN-Reggefiber en UPC-Ziggo afwachten. De toezichthouder heeft zelf een groter onderzoek ingesteld over de overname van Reggefiber door KPN. KPN heeft al een meerderheidsbelang in Reggefiber maar krijgt door een nog groter belang de volledige operationele zeggenschap over de glasvezelexploitant. De Europese Commissie doet diepgaand onderzoek naar de overname van Ziggo door het Britse bedrijf Liberty Global. Na de overname wil Liberty Global UPC en Ziggo laten samengaan. ACM had aan de Europese Commissie gevraagd zelf het onderzoek naar de gevolgen van de overname van Ziggo uit te voeren. Dit verzoek werd niet gehonoreerd.

Volgend jaarDe marktanalyse voor de vaste netwerken DSL, kabel en glasvezel werd in conceptvorm in juli verwacht. Daarna zou nationale consultatie bij de aanbieders en notificatie bij de Europese Commissie volgen. De planning dat de invoeringsdatum op 1 januari 2015 zou zijn. Echter door de ontwikkelingen rond KPN, Reggefiber, UPC en Ziggo is de marktanalyse vertraagd. De verwachting is dat deze vier maanden later in april 2015 wordt ingevoerd.