Microsoft presenteert Surface Pro 3, de tablet die je laptop moet vervangen

Microsoft heeft gisteravond eindelijk de nieuwe versie van zijn Surface-tablet gepresenteerd. Het nieuwe speeltje van de maker van Windows houdt het midden tussen een laptop en een tablet, en Microsoft is ervan overtuigd dat het apparaat perfect dienst kan doen voor beide toepassingen.


Microsoft presenteert Surface Pro 3, de tablet die je laptop moet vervangen

"Dit is de tablet die je laptop kan vervangen", zegt Panos Panay, de Microsoft-man achter de Surface. Daarvoor heeft de Surface Pro 3 een flinke upgrade gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft het nieuwe apparaat een 12"-scherm met een 3:2-verhouding, en geheel volgens de huidige standaard is het scherm full hd.
Mooier
Maar ook het uiterlijk van de tablet heeft een poetsbeurt gekregen. Zo is de Surface een stuk dunner dan zijn voorganger, en met 800 gram ook veel lichter. Dat maakt 'em uitermate geschikt als tablet, maar ook als laptop moet de Surface goede dienst doen.
Standaardje
Daarvoor is de belangrijkste toevoeging van het apparaat de kickstand, een standaard aan de achterkant waarop de tablet kan rusten wanneer hij in landschapmodus staat. De is vooral handig wanneer je er het toetsenbord bij gebruikt dat Microsoft bij de tablet meelevert. Daar zitten niet alleen toetsen op, maar komt ook met een trackpad voor makkelijkere navigatie.
Zakelijke gebruikers
Ook inwendig is de Surface een stuk beter dan de vorige versies, met een sterkere processor en meer geheugen. Met de Surface Pro 3 mikt Microsoft vooral op serieuze gebruikers die hun laptop/tablet meestal zakelijk gebruiken, en zware toepassingen als Photoshop en PowerPoint gebruiken. We hopen binnenkort zelf met de Surface aan de slag te gaan om te zien of dat ook echt werkt. Wordt vervolgd!