Trijntje Oosterhuis genomineerd voor slechtste sociale-media-actie

Trijntje Oosterhuis schreef vorig jaar één van de domste berichten op sociale media. Dat blijkt uit het feit dat ze genomineerd is voor 'Het Slechtste Bericht' voor De Beste Social Media Awards. De zangeres plaatste een tweet die op een fiasco uitliep.


Trijntje Oosterhuis genomineerd voor slechtste sociale-media-actie


Trijntje zou een euro doneren aan Giro 555 voor iedere like die ze zou krijgen op Facebook, zei de zangeres in een twitterbericht. Dat geldt zou naar noodhulp voor de Filippijnen gaan.
Viral

Waar Trijntje echter niet op gerekend had, was dat dit soort berichten nogal eens viral willen gaan. Duizenden mensen deelden de oproep, en nog meer gaven de pagina een like.


Ingegrepen

Toen de teller op 200,000 euro stond, besloot Trijntje toch in te grijpen. Ze stopte met de actie omdat ze 2 ton toch wel een hoog bedrag vond, en gaf toe dat ze er niet op had gerekend dat de actie zo succesvol zou zijn. Uiteindelijk doneerde de zangeres alsnog een bedrag. Om hoeveel geld het uiteindelijk ging, wilde ze niet zeggen.

'De Beste Sociale Media Awards' is een prijs voor bedrijven die zich het best profileren op sociale media. Maar blijkbaar kan Trijntje ook de poedelprijs winnen. En da's stiekem veel leuker.