Internet Explorer 8 al maanden kwetsbaar voor malware

Er zit al maanden een ernstig lek in Internet Explorer 8, dat onder andere ook nog in oude versies van Windows XP zit. Gebruikers van de oude browser zijn daarmee kwetsbaar voor aanvallen en malware.


Internet Explorer 8 al maanden kwetsbaar voor malware


Er zit al maanden een ernstig lek in Internet Explorer 8, dat onder andere ook nog in oude versies van Windows XP zit. Gebruikers van de oude browser zijn daarmee kwetsbaar voor aanvallen en malware. Het lek werd gevonden door het Zero Day Initiative (ZDI). Dat zegt dat het al in oktober vorig jaar achter het lek kwam. Ze zouden het lek toen al aan Microsoft hebben gemeld, maar dat bedrijf heeft er vervolgens niets aan gedaan.

Als een bekendgemaakt lek niet binnen 180 dagen gerepareerd is, brengt het ZDI de informatie naar buiten.

Malware

Via het lek kunnen kwaadwillenden in het ergste geval de computer van de gebruiker overnemen. In andere gevallen kan het gebruikt worden om foute programma's als malware op de computer van het slachtoffer te zetten, waardoor persoonlijke informatie vrijgegeven wordt.

Andere browser

Internet Explorer 8 is beschikbaar voor Windows XP, Windows Vista en Windows 8. Als u een van die besturingssystemen gebruikt, maak dan vooral geen gebruik van Windows 8, maar kies voor een veiligere browser als Firefox of Chrome.