Verander je eBay wachtwoord nú

Het laatste slachtoffer van een cyberattack is veilingssite eBay. Als je een van de 145 miljoen gebruikers van de site bent met een actief of inactief account, is het heel waarschijnlijk dat je account is besmet.


Verander je eBay wachtwoord nú


Op dit moment moedigt eBay gebruikers aan om hun wachtwoorden onmiddellijk aan te passen. Wat de hack precies voor je gegevens betekent en wat de hackers hiermee kunnen doen is nog niet duidelijk.

Wachtwoorden

De hack, die vorige week werd ontdekt, vond plaats in februari en maart. eBay zelf kwam er in mei pas achter. De hackers hebben waarschijnlijk interne bedrijfsaccounts gebruikt om zo achter gebruikersnamen, emailadressen, gewone adressen, telefononummers en geboortedata te komen. De hackers konden bij wachtwoorden, maar in de encrypted-versie. Het is dus onwaarschijnlijk dat deze in gevaar zijn gebracht.

Betaalgegevens

eBay heeft diverse malen herhaald dat betaalgegevens van gebruikers veilig zijn gebleven, maar de invloed van de hack zou wel eens groter kunnen zijn dan gedacht. Vooral omdat gebruikers vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende diensten invoeren. Je doet er dus goed aan om je eBay-wachtwoord te veranderen, maar ook wachtwoorden voor andere sites aan te passen als je wel eens hetzelfde wachtwoord tweemaal gebruikt.