De strijd om de kijker lijkt tijdens het WK vooral tussen de NOS en RTL te gaan. Alhoewel RTL de wedstrijden niet uitzendt haalt de commerciŽle zender verder alles uit de kast.

Bij RTL nemen Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp vanaf 9 juni hun intrek in het Kurhaus in Scheveningen voor een nieuwe dagelijkse reeks van VI Oranje. Tot en met 13 juli ontvangen zij daar vanaf 22.30 uur gasten uit de sport, showbizz, politiek om te praten over 'Oranje, het voetbal en andere actualiteiten. RTL past veel uitzendtijden aan en ruimt op zowel RTL 4 als RTL 7 veel tijd in voor het WK.

Aangepaste uitzendtijden
RTL plant haar uitzendtijden nauwkeurig rond de wedstrijdtijden in BraziliŽ. Gedurende de reeks verschuiven deze dan ook, als het toernooi van de poulefase via de knock-outfase naar de finale toewerkt. Dan zijn de Oranje-uitzendingen meestal tussen 20.30 en 22.00 uur op RTL4 te zien. Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 juni is er op RTL7 ook een vroege uitzending tussen 19.50 en 20.30 uur. Gasten die bij VI Oranje zullen aanschuiven zijn onder meer Theo Janssen, Jan Boskamp, Wim Kieft, John de Mol, Nico Dijkshoorn, Erik Dijkstra en Hans Kraay jr.

Frank Evenblij en Harry Vermeegen
VARA-presentator Frank Evenblij (momenteel twee weken lang te zien met Bureau Sport op Nederland 3) maakt een uitstapje naar RTL7 voor 'de zoektocht naar het beste Oranjeteam ooit'. In Het Beste Nederlands Elftal aller tijden wordt samen met de kijker gezocht naar de ultieme tien veldspelers, keeper en bondscoach. Daarnaast is Harry Vermeegen op de zender te zien. Hij verkent op de maandagavonden vanaf 26 mei in Harry from Holland de tegenstanders van Oranje. RTL4 is intussen al begonnen met Johnny in Oranje waarin De Mol jr. de kijkers vast warm maakt voor BraziliŽ.