De finale van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie Champions League is op zaterdag 24 mei live bij de NOS op Nederland 3 en op Radio 1 te volgen.

In de finale strijden twee voetbalclubs uit de Spaanse hoofdstad Madrid om de titel. De wedstrijd tussen Atletico Madrid en Real Madrid wordt echter in Lissabon in buurland Portugal gespeeld. De Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers en vijf Nederlandse assistenten hebben bij de Champions League-finale de leiding. De NOS besteedt op Nederland 3 uitvoerig aandacht aan deze voetbalfinale. De uitzending begint om 20.00 uur. De studiopresentatie is in handen van Tom Egbers. Hij krijgt in Hilversum ondersteuning van de analisten Ruud van Nistelrooij en Youri Mulder. In Lissabon bevindt zich Jack van Gelder in gezelschap van Co Adriaanse. Het commentaar bij de wedstrijd is van Jeroen Grueter. Buitenhuis in Nederland kan de wedstrijd via de NOS app en de internetsite van de NOS bekeken worden.

Radio 1De voetbalwedstrijd is daarnaast integraal via Radio 1 te beluisteren. De radio-uitzending van NOS Langs de Lijn begint om 19.00 uur. Andy Houtkamp en Ronald van der Geer nemen het radiocommentaar voor rekening. Radio 1 kan in de ether via FM en DAB+ beluisterd worden. Digitenne, satelliet en kabel- en IPTV-aanbieders geven de nieuwszenders ook in hun zenderpakketten door.