Politie waarschuwt voor risico van naaktfoto's

Net nu we een beetje klaar zijn met de selfie, de stemfie, de brilfie, de excelfie, en ga zo nog maar even door, waarschuwt de Nederlandse politie voor de naaktselfie. De altijd waakzame dienders zijn een campagne begonnen om ons te waarschuwen voor het veelvuldig versturen van naaktfoto's, omdat we nooit weten wat daarmee gebeurt.


Politie waarschuwt voor risico van naaktfoto's

Op de website vraaghetdepolitie.nl heeft de politie een tipkaart online gezet, met daarin enkele tips voor smartphonegebruikers.


'Foute bedoeling'
De tipkaart waarschuwt mensen voor de gevaren van naaktfoto's die je bijvoorbeeld naar je vriend of vriendin stuurt.

"Stel je voor dat het uitgaat en hij/zij een foute bedoeling heeft?" staat op de kaart te lezen. Andere gevaren, zoals gehackt worden, staan niet op de kaart.


Tips
Wel staan er nog tips over wat je moet doen als één van je pikante foto's onverhoopt toch op het web belandt. "Mail direct de webmaster van de desbetreffende site, en laat je niet chanteren", staat er te lezen. Ook geeft de politie enkele handige links naar websites die slachtoffers kunnen bezoeken.

De publieksactie gaat onder de naam #supersmartselfie. Buiten de tips van de politie moet je natuurlijk altijd goed beseffen dat naaktfoto's versturen een risico met zich meebrengt.