Google vestigt haar blik op Home Security met Dropcam

Google’s Nest wil zich op de beveiligingsmarkt richten: het bedrijf heeft Dropcam overgenomen en wil zo een deel van deze markt gaan veroveren. Bij Dropcam maken ze beveiligingscamera’s die beelden via wifi kunnen streamen naar telefoons en computers.


Google vestigt haar blik op Home Security met Dropcam


Volgens bronnen van The Information zijn de bedrijven aan het praten over een overname. De precieze status van deze gesprekken is niet duidelijk, woordvoerders van beide bedrijven wilden niet op het nieuws reageren.

Slimme apparaten

Deze uitstap van Nest in beveiliging - naast de huidige productie van thermostaten en rookmelders - is het resultaat van de huidige oorlog tussen technologiebedrijven, die momenteel strijden om zoveel mogelijk slimme huishoudelijke producten te ontwerpen en te verkopen. Dit wordt ook wel het zogenaamde ‘Internet of things’ genoemd, het idee dat we in de toekomst allerlei slimme apparaten in huis hebben staan die gekoppeld zijn aan het internet.

Apple

Ook Apple is druk bezig met het ontwikkelen van ‘smart home’ software, een platform dat uit lichtschakelaars, beveiligingssystemen en hardware bestaat en dat bestuurd kan worden met een iPhone, aldus de Financial Times. Het bedrijf hoopt in de toekomst bedrijven zoals Nest en Dropcam zover te krijgen producten te maken die aan deze technologie te koppelen zijn.