Ook Oranje heeft een WhatsApp-groep - en Louis van Gaal mag er niet in

Je kunt van 'onze jongens' niet zeggen dat ze niet met de tijd meegaan. Het Nederlands elftal heeft een eigen WhatsApp-groep, waarvan Dirk Kuyt de beheerder is. Belangrijkste regel? Louis van Gaal mag er niet in.


Ook Oranje heeft een WhatsApp-groep - en Louis van Gaal mag er niet in

Dat zegt Robin van Persie tegen het Algemeen Dagblad. "Ook buiten de wedstrijden om hebben we veel contact met elkaar", laat de spits weten aan de krant. De groep bestaat al een jaar.

Groepsgevoel
Een WhatsApp-groep moet het groepsgevoel van de spelers versterken, is ook de mening van bondscoach Louis van Gaal. Die hamert er al langer op dat de voetballers meer moeten communiceren met elkaar. De bondscoach wijst daarbij echter niet op WhatsApp - dat idee komt van Van Persie zelf, die ook bij Manchester United in een groepschat zat.

Grappige filmpjes
Van Persie vroeg Kuyt een groep aan te maken. "Ik kreeg hulp van Dirk, want ik ben niet zo technisch.". Wat er allemaal in de groep besproken wordt, varieert van speltactieken tot vragen over etenstijden. "Maar we sturen ook gewoon grappige filmpjes naar elkaar door", aldus Van Persie.