Skype gaat live telefoongesprekken vertalen

De gratis bel-dienst Skype krijgt 'nog dit jaar' een wel heel interessante functie ingebouwd: het programma kan straks in real-time gesprekken vertalen naar een andere taal.


Skype gaat live telefoongesprekken vertalen

De Skype Translator werd deze week gedemonstreerd op een conferentie. Daar vertaalde Skype live voor een groot publiek een gesprek vertaalde van het Engels naar het Duits en weer terug. Binnenkort moeten ook andere talen, waaronder Nederlands, worden toegevoegd.

2015
De functie wordt op dit moment nog verder ontwikkeld door Skype-eigenaar Microsoft. Uiteindelijk moet de Skype Translator in 2015 beschikbaar zijn voor het grote publiek. De app komt dan uit voor Windows 8.

Revolutie
Als Skype Translator net zo goed werkt als wordt beweerd, kan dat voor een revolutie in de communicatie zorgen. "Taalbarrières zijn een blokkade voor productiviteit en menselijk contact, maar Translator moet daar verandering in gaan brengen", stellen de ontwikkelaars.

Dubbele notificaties
Daarnaast werkt het Skype-team aan een hele rits algemene verbeteringen. Zo wordt er eindelijk een eind gemaakt aan de bloedirritante dubbele notificaties, voor gebruikers die meerdere apparaten tegelijk gebruiken. Het programma moet straks onthouden op welk apparaat je voor het laatst zat, om vervolgens alleen daar een melding te geven.