Tijdens het WK worden de kijkers die niet van het traditionele voetbal houden van veel alternatieven voorzien. Veronica brengt vrouwenvoetbal, Fox gaat zich juist op vrouwen richten.

Veel zenders, zoals RTL 4, RTL 7, SBS 6 (extra analyses bij het nieuws) en Veronica (WK in lingerie) haken aan bij het WK voetbal in juni, maar juist Fox TV, dat tot voor kort veel inzette op voetbal, gooit dit al tijdens het WK helemaal overboord.

FOX van mannen naar vrouwenzender
De voorheen op mannen gerichte zender FOX gaat zich al tijdens het WK Voetbal richten op de vrouwelijke televisiekijkers. "Niet iedereen staat te springen om mee te doen aan de voetbalgekte. Vrouwen die tijdens de WK-wedstrijden liever niet naast hun partner voor de buis zitten, kunnen hun toevlucht zoeken bij FOX", aldus de tv-zender. FOX belooft vrouwelijk Nederland onder meer het tweede seizoen van de ‘ingenieuze misdaadserie’ The Killing, vanaf 10 juni. Wekelijks zijn er drie afleveringen achtereenvolgend te zien.” FOX maakte recent bekend ook weer meer exclusieve uitzendrechten te willen verwerven.