Samsung kondigt eerste telefoon met Tizen aan

Samsung heeft zijn nieuwe smartphone dat met Tizen als besturingssysteem werkt officieel aangekondigd. Het gaat om een model met een quadcore, een 4,8 scherm en een vingerafdruksensor. Het toestel zal in het derde kwartaal van dit jaar in Rusland worden uitgebracht.


Samsung kondigt eerste telefoon met Tizen aan


Het eerste toestel van Samsung dat op Tizen zal draaien krijgt als naam de Samsung Z mee, heeft een 4,8 scherm met een resolutie van 1280 x 720 beeldpunten. De telefoon heeft 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslag, dat uitgebreid kan worden via een extra sd-geheugenkaart. Ook zal het toestel een Ultra Power Saving Mode krijgen, met een accucapaciteit van 2600mAh.

Multitasken

Daarnaast zal de Samsung Z met Tizen 2.2.1 een verbeterd geheugenbeheer hebben, sneller opstarten en multitaskmogelijkheden hebben. Daarnaast zou het scrollen beter en sneller moeten gaan en heeft Samsung de rendering-prestaties bij het opstarten verbeterd. Het toestel is in het zwart en goud te verkrijgen, maar het is onduidelijk of hij binnen afzienbare tijd naar Nederland komt. Hoeveel je voor de telefoon moet gaan betalen is ook nog niet bekend.