Discovery maakte afgelopen vrijdag bekend dat haar belang in Eurosport International, Europa’s marktleider op gebied van sportentertainment, nu een meerderheidsbelang is geworden. Discovery heeft het aandeel in de internationale sportzender Eurosport vergroot van 20% naar 51%.

Discovery ging in 1989 als een van de eerste Amerikaanse media-ondernemingen van start met televisiezenders in Europa en is in de daaropvolgende 25 jaar blijven investeren in haar internationale activiteiten. Door de toevoeging van de zes merken voor pay-tv van Eurosport aan het portfolio, zijnde Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport Asia-Pacific en Eurosportnews, is Discovery nu wereldwijd actief met 210 televisiezenders met een cumulatief abonneebestand van 2,7 miljard personen.

“Dit is een fantastische moment voor Discovery Communications en onze positie als wereldwijde marktleider op het gebied van pay-tv. In strategisch opzicht is Eurosport een perfecte aanvulling voor ons om onze marktaandelen te laten groeien en onze relaties met adverteerders distributiepartners te versterken en ‘must-have’-content te kunnen aanbieden aan gepassioneerde kijkers over de hele wereld,’ aldus David Zaslav, President en CEO van Discovery.

Discovery wil met strategische beslissingen voor de lange termijn en gerichte investeringen de sportprogrammering en diensten van Eurosport versterken en uitbreiden, om zo het publiek en bereik van Eurosport te behouden en zo groot mogelijk te maken. [Radio.NL]