RTL Late Night staat op donderdag 5 juni tijdens een extra lange aflevering geheel in het teken van de ongeneselijk zieke The Scene-zanger Thé Lau.

In deze speciale aflevering van RTL Late Night staat Humberto Tan met zijn gasten stil bij de vele klassiekers van Thé Lau en zijn band The Scene. Lau en de bandleden zijn tijdens de uitzending aanwezig. Ze zien BlØf, Lange Frans, Tom Barman van dEUS, Claudia de Breij, Barry Hay en Jacqueline Govaert en ode aan de muziek van de zieke zanger brengen. Speciaal hiervoor is een podium buiten het American Hotel op het Leidseplein in Amsterdam gebouwd.

Thé Lau neemt afscheidEerder was Thé Lau te gast in RTL Late Night toen bekend werd dat hij niet lang meer te leven heeft. De zanger, componist en schrijver van klassiekers als Iedereen Is Van De Wereld, Open en Blauw is al geruime tijd ziek. Hij begint nu met een concertreeks waarmee hij afscheid neemt van zijn publiek. Aan de vooravond van deze concerten staat RTL Late Night samen met verschillende artiesten en gasten stil bij de prachtige muziek die hij heeft gemaakt. Claudia de Breij vertelt over de prachtige teksten die Thé Lau gebruikte voor zijn liedjes. Paskal Jakobsen en Lange Frans zingen samen met collega’s verschillende liedjes waaronder nummers die zij eerder samen met Thé hebben uitgebracht.

RTL Late Night is donderdag 5 juni van 22.30 tot 00.00 uur op RTL 4 te zien.