De Britse HD-kanalen BBC Three HD en BBC Four HD worden vanaf 23 juli tijdelijk sportzenders. Dat heeft te maken met de Commonwealth Games 2014.

Dit groot sportevenement vindt dit jaar in het Schotse Glasgow plaats. De BBC is host-broadcaster van het evenement. De Commonwealth Games is één van de zomerse sportevenementen waarvoor de BBC tijdelijk extra zogenaamde Red Button tv-kanalen via de Astra2-satelliet gaat aanbieden. De testuitzendingen van deze extra tv-kanalen zijn nu al via de frequentie 11.464 GHz H – 22000 – 5/6 te ontvangen. Via internet biedt de BBC binnen het Verenigd Koninkrijk nog meer extra tv-kanalen om de Commonwealth Games in zijn geheel in de Britse huiskamers te brengen.

BBC 3 HD en BBC 4 HDNaast deze extra tv-kanalen maakt de BBC van de HD-kanalen BBC Three HD en BBC Four HD van 23 juli tot en met 3 augustus van 10.00 tot 23.00 volwaardige sportzenders waarop sportwedstrijden van de Commonwealth Games – ook wel de Gemenebestspelen genoemd – in volwaardige HD-kwaliteit te zien zijn. Het sportevenement bestaat uit zeventien sporten waaronder atletiek en wordt om de vier jaar georganiseerd. In Nederland zijn BBC Three HD en BBC Four HD via enkele kleinere kabelaanbieders en ongecodeerd via de Astra2-satelliet te ontvangen.