Discovery Communications gaat meebieden op de uitzendrechten van de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie Serie A voor sportzender Eurosport. Dat meldt persbureau Reuters.

Enkele dagen na het verkrijgen van een meerderheidsbelang in Eurosport worden de plannen van Discovery Communications al duidelijk. Het bedrijf verklapte na de overname al dat men zou gaan meebieden op vrijkomende uitzendrechten van sportcompetities en evenementen die een voor de kijker en adverteerder van Eurosport een meerwaarde opleveren. De uitzendrechten van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A komen binnenkort voor de periode 2015 2018 weer op de markt.

Verschillende uitzendrechtenEurosport is niet het enige mediabedrijf dat belangstelling in de verschillende uitzendrechten in de Serie A heeft. Ook Mediaset van Silvio Berlusconi heeft interesse. Opvallend is dat er twee bedrijven die eigendom van Rupert Murdoch zijn een rol willen spelen in de biedstrijd op de uitzendrechten. Dat zijn FOX en Sky Italia. Er zijn verschillende uitzendrechtenpakketten van de Italiaanse Serie A in de aanbieding. Ook de buitenlandse uitzendrechten gaan weer in de verkoop. Het Italiaanse Serie A voetbal wordt het komende voetbalseizoen in Nederland op betaalzender FOX Sports International uitgezonden. De Italiaanse voetbalclubs willen in de komende zes jaar gemiddeld een miljard euro per jaar voor de uitzendrechten van de Serie A incasseren.