De Britse publieke omroep BBC zet tijdens het WK voetbal in BraziliŽ de eerste stappen op het gebied van Ultra HD. Het gaat hierbij om interne testuitzendingen die niet voor het grote publiek bestemd zijn.

De BBC gebruikt hiervoor het Ultra HD-aanvoersignaal van drie wedstrijden die in het Maracan„ in Rio de Janeiro gespeeld worden. De FIFA en Sony werken samen om een achtste finalewedstrijd, een halve finale en de finale in Ultra HD in beeld te brengen. In Rio de Janeiro wordt een wijk door Sony voorzien van Ultra HD-televisies en gaat de Braziliaanse omroep Globo deze wedstrijden in Ultra HD aanbieden. Enkele omroepen Ė waaronder de BBC Ė gebruiken het Ultra HD-aanvoersignaal voor testuitzendingen van Ultra HD.

Niet via satellietOpvallend is dat de BBC satellietdistributie niet in de Ultra HD-test opneemt. Samen met technische partner Arqiva wordt Ultra HD tijdens het WK voetbal alleen via IPTV en digitaal in de ether getest. Het Ultra HD-aanvoersignaal vanuit BraziliŽ wordt wereldwijd wel via satellieten uitgezonden. De kans is zeer klein dat satellietkijkers met een Ultra HD-televisie met ingebouwde HEVC-geschikte DVB-S2 tuner naar dit aanvoersignaal kunnen kijken. Het aanvoersignaal wordt vrijwel zeker gecodeerd.