Een stel 14-jarige jochies uit Canada heeft een pin-automaat weten te hacken door de handleiding op internet op te zoeken.

14-jarigen hacken pin-automaat met online handleiding

Dat melden Canadese media. De jochies vonden de handleiding via Google en besloten het boekwerk uit te proberen.
Admin-mode
Matthew en Caleb konden in de admin-mode van de pin-automaat komen, en daar zien hoeveel geld er in de machine zat, welke recente transacties er waren gedaan, en andere informatie die normaal gesproken alleen de bank zou mogen zien.
Wachtwoord
De jongens kregen het voor elkaar de automaat binnen te dringen, omdat de pin-automaat het standaard wachtwoord van de fabrikant nog gebruikte. Dat stond prominent in de handleiding opgeschreven.
"Ga weg"
De jongens deden niks ernstigs met de automaat - de enige "schade" die ze veroorzaakten was dat ze de welkomstboodschap aanpasten naar "Ga weg". Daarna lichtten ze de bank in over de kwetsbaarheid.
Skimmers
Het verhaal lijkt op het eerste gezicht vooral grappig, maar het laat wel nog eens zien dat banken hun beveiliging lang niet altijd even serieus nemen. Dat het in dit geval twee tieners waren die het lek ontdekten, is een geluk. Het hadden net zo goed skimmers kunnen zijn.