Als het aan Microsoft ligt, gaan smartphones straks veel langer mee. Het bedrijf werkt namelijk hard aan telefoons met een batterijduur van meer dan een week.

Microsoft wil batterijduur van een week

De korte accuduur van smartphones is al jaren een doorn in het oog van de gebruikers. De apparaten kunnen oneindig veel, maar gaan vaak maar een dag mee, soms zelfs minder. Daar wil Microsoft een einde aan maken.

2 accu's
Daarvoor experimenteert Microsoft met een telefoon met 2 accu's. De ene accu kan dan alle zware processen van de telefoon oppakken, zoals gamen, terwijl de andere accu alleen wordt gebruikt als de telefoon op standby staat.

Snellere processen
Microsoft denkt verder dat het de processen van de telefoon kan optimaliseren. "Op dit moment gebruiken we batterijen niet zo slim. Daar is veel aan te winnen", laat het bedrijf weten.

Batterijen niet veranderd
Microsoft ergert zich aan het feit dat technologie zo snel verandert, maar dat batterijen van telefoons dat juist helemaal niet uit. De capaciteit van accu's is de laatste 15 jaar slechts verdubbeld, terwijl bijvoorbeeld opslagcapaciteit tot wel honderden malen groter is geworden.

Of de experimenten van Microsoft uiteindelijk ook in telefoons worden verwerkt, laat het bedrijf niet weten. Mogelijk komen er in de toekomst smartphones met dubbele accu's, maar daar is nu nog niks over bekend. Tot dan moeten we onze telefoons gewoon iedere nacht weer aan de oplader hangen.