Aanbieders TDS en Flow die ondermeer op Curašao digitale televisie bieden moeten vanwege uitzendrechten van FIFA Amerikaanse zenders op zwart zetten tijdens het WK. De Nederlandse niet.

Zowel TDS als Flow die op diverse eilanden digitale televisie via de kabel en/of glasvezel aanbieden hebben hun kijkers gewaarschuwd dat ze gedwongen zijn om de doorgifte van de Noord-Amerikaanse versie van ESPN en de zender ABC tijdelijk te blokkeren wanneer er WK-voetbalwedstrijden op worden uitgezonden. Het alternatief waar op wordt gewezen is TeleCuracao, dat alle uitzendrechten heeft. De beeldkwaliteit en het commentaar op deze zender kunnen op veel negatieve kritiek rekenen na de eerste wedstrijd donderdagavond. TeleCuaraco ligt onder vuur op de social media.

Nederland 1 wel te bekijken
TDS en Flow melden op hun homepage niet dat het WK-voetbal juist ook via Nederland 1 is te bekijken. Nederland 1, 2 en 3 worden op ondermeer Curašao en Bonaire ook doorgegeven. De beeldkwaliteit van het voetbal is, ondanks dat Nederland 1 er niet in HD is, volgens kijkers op het eiland bij TDS veel beter dan die van TeleCurašao, ondanks dat het signaal van Nederland 1 in tegenstelling tot de omroep van het eiland zelf een enorme afstand aflegt. Kijkers die dus Nederland 1 in het Caribisch gebied kunnen ontvangen valt daarom aan te raden vrijdag die zender op te zoeken voor een betere kwaliteit. Vanaf 14.40 uur lokale tijd is de wedstrijd Nederland-Spanje te volgen.