Ziggo verhoogt in enkele steden de prijs van het standaard tv-abonnement. De verhoging vindt alleen in steden plaats waar vanwege eerdere afspraken een lager maandtarief van toepassing is.

Kabelbedrijven UPC en Ziggo willen de prijs van het standaard tv-abonnement landelijk op hetzelfde prijsniveau krijgen. Bij overname van kabelnetwerken van gemeenten in het verleden zijn in sommige gevallen echter afspraken over het kabeltarief voor een bepaalde tijd gemaakt. Wanneer de afspraak verloopt, mogen UPC en Ziggo de prijs van het maandtarief verhogen.

Gefaseerde prijsverhogingZiggo verhoogt in enkele plaatsen het maandtarief voor het tv-abonnement in enkele gemeenten gefaseerd naar het landelijk standaardtarief. In Beek gaat de Ziggo-klant vanaf 1 augustus het landelijk tarief van 17,75 per maand betalen. In Boxmeer, Grave, Mill & St. Hubert en St. Michielsgestel stijgt de prijs met een euro maar blijft het met prijzen rond de zeventien euro net onder het landelijke maandtarief. In Vught vindt er een prijsverhoging van 1,50 plaats. Daar gaan Ziggo-klanten 12,65 betalen. Ziggo hanteert in elf andere gemeenten nog een afwijkend tarief dat varieert van 9,28 tot 13,47.