Samsung gaat een samenwerking aan met Marvel, Conde Nast en National Geographic, om de graphics op de nieuwe Galaxy Tab S te showen. Donderdag werd aangekondigd dat de tijdschriften meewerken aan een nieuwe feature genaamd Papergarden.

Écht digitaal tijdschriften lezen met Samsungs Papergarden


Senior Vice President Michael Abary van Samsung zegt dat het hebben van een e-magazine systeem op de Galaxy Tab S het digitale tijdschrift volwassen gaat maken. Of dat zo is valt te bezien, maar Samsung zet in ieder geval een goede eerste stap. De Koreaanse elektronicagigant deed deze aankondiging tijdens een evenement in New York, waar ook twee nieuwe versies van de Galaxy Tab S werden aangekondigd: eentje met een 8.4 inch display en een met een 10.5-inch scherm.

Samenwerking

Met de samenwerking voegt Samsung grote namen toe aan zijn Papergarden: de foto’s van National Geographic zullen erop te zien zijn, maar ook merken als Vogue, Glamour, Vanity Fair, Golf Digest en GQ zijn binnenkort te lezen op de Tab S. Daarmee krijgt de digitale content niet alleen een kwaliteit boost, maar wordt het lezen van bladen op een interactieve tablet volgens Samsung een nieuwe ervaring.

The New York Times

Maar het houdt niet op met deze grote tijdschriften. Samsung heeft ook aangekondigd samen te gaan werken met The Wall Street Journal, The Washington Post, The Economist en The New York Times. Nieuw in Papergarde is dat je content uit verschillende bronnen kunt combineren op een scherm, dat je ook zelf kunt indelen.