Het wordt makkelijker voor gebruikers van Facebook Messenger om foto's en video's naar elkaar te versturen. De app krijgt daarvoor vrijdag een flinke update.

Facebook maakt foto's versturen via Messenger-app makkelijker

Het wordt nu mogelijk voor Android-gebruikers om een foto direct te delen via Messenger nadat die gemaakt is.

Video's
Daarnaast maakt de nieuwe app het mogelijk om korte video's te maken vanuit de app zelf. Die kunnen maximaal 15 seconden duren. Tot nu toe was het alleen mogelijk om video's te versturen die al eerder gemaakt waren.

'Meer telefoons'
Ook wordt de video-ondersteuning nu eindelijk voor toestellen met Android 4.3 en hoger ondersteund. Facebook laat zelf weten "de videofuncties constant te verbeteren en straks ook voor andere telefoons beschikbaar te maken."

Super-like
Daarnaast heeft Facebook de iOS-app een update gekregen. Daarbij een gebruiker een 'super-like' uitdelen. Die functie is bedoeld voor gebruikers die iets heel erg leuk vinden. Ze kunnen daardoor langer op het scherm drukken om een extra dikke 'like' te geven. Of die functie ook op de webversie van Facebook verschijnt, is niet bekend.

WhatsApp
Het is opvallend dat Facebook zijn eigen Messenger-app nu zo'n flinke update geeft. Het bedrijf kocht in februari de waanzinnig populaire chat-app WhatsApp over. Die app is tot nu toe volledig autonoom gebleken van Facebook. Met de nieuwe functies begint Messenger veel op WhatsApp te lijken.