Heb je een oudere oplader van Apple? Dan kun je gratis een nieuwe halen. Bij de oudere usb-adapters die bij iPhones zijn geleverd is er namelijk een groot risico op oververhitting.

Apple vervangt iPhone-laders vanwege oververhittingsrisico


Dat laat het bedrijf vandaag op zijn website weten. Het gaat om de laders die bij alle iPhone 3Gs-, iPhone 4- en iPhone 4s-modellen die vanaf oktober 2009 tot en met september 2012 zijn verzonden naar verschillende Ė voornamelijk Europese - landen.GeŽlektrocuteerd

Wat precies de oorzaak is geweest van het besluit van Apple om alle laders terug te laten halen, is niet duidelijk. Apple geeft niet aan in hoeveel gevallen er problemen zijn opgetreden. Wel overleed er in 2013 een vrouw omdat ze werd geŽlektrocuteerd omdat ze haar iPhone 5 wilde opladen. In dit geval ging het echter om een niet officiŽle oplader, maar het incident was voor Apple wel aanleiding om ook toen een inruilprogramma te starten.

Nieuw exemplaar

Mensen die een adapter van het model A1300 hebben kunnen voor een nieuw exemplaar terecht bij een Apple Store of Apple-winkel. Wel moet je de iPhone meenemen, omdat het serienummer moet worden geverifieerd.