“Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkaaaaamp!” Wie kan zich het commentaar van Jack van Gelder tijdens het WK van 1998 in Frankrijk niet herinneren. Het legendarische commentaar van de NOS-verslaggever als Dennis Bergkamp op weergaloze wijze de 2-1 tegen Argentinië scoort is 15 jaar later nog steeds populair.

Lieve NOS: voeg radiocommentaar toe als extra audiospoor


Na de wedstrijd van afgelopen vrijdag stroomde Facebook dit weekend langzaam vol met compilatiefilmpjes. Niet met het originele commentaar, maar met de stemmen van het duo Jack van Gelder en Ronald van der Geer, die tijdens de wedstrijd Nederland-Spanje helemaal uit hun dak gingen. De NOS-commentatoren doen verslag van de wedstrijden op Radio 1, maar het geluid van de tv uit en dat van de radio aan is niet optimaal. Geheel synchroon laten lopen is bijna onmogelijk, omdat de vertraging per aanbieder en tv anders is.

BBC

De oplossing? Die hebben ze bij de BBC al een tijdje gevonden. Daar is het al meer dan 10 jaar heel normaal dat je kunt kiezen voor een alternatieve audiostream tijdens voetbalwedstrijden. Met de afstandsbediening kan de kijker dan zelf kiezen uit het geluid van Nederland 1 of Radio 1.

Extra audiospoor

Dus, lieve NOS: voeg bij de volgende poulewedstrijd van Nederland alsjeblieft een extra audiospoor voor het radiocommentaar toe. Daar zullen heel veel Nederlanders heel blij mee zijn.Bekijk hier de wedstrijd nog een keer met commentaar van Jack en Ronald en oordeel zelf: