Het Commissariaat voor de Media heeft een verzoek van KPN op het derde Vlaamse publieke tv-net Ketnet/Op12 niet te hoeven doorgeven terzijde geschoven. Dat meldt mediasite Mediamagazine.
Het besluit op het ontheffingsverzoek voor Ketnet/Op12 dat Digitenne eerder dit jaar had ingediend is al op 15 april door het Commissariaat voor de Media genomen. KPN krijgt twee maanden de tijd om het derde Vlaamse tv-net toe te voegen. In praktijk betekent dit dat KPN in de loop van deze maand Ketnet/Op12 aan het zenderaanbod moet gaan toevoegen. Ook moet KPN de vijf radiozenders van de Vlaamse publieke omroep VRT via Digitenne gaan aanbieden.

Gewijzigde mediawet

De VRT-zenders moeten toegevoegd worden omdat de mediawet vanaf 1 januari gewijzigd is. Zo moet elke tv-aanbieder een digitaal tv-pakket van minimaal dertig zenders aan klanten in het basispakket aanbieden. KPN heeft voor Digitenne een uitzondering gehad om minimaal 25 zenders in het basispakket aan te bieden. De keuze voor het zenderaanbod in het digitale basispakket staat vrij alleen moet men wel een must-carry zenderpakket verplicht aanbieden. Naast de Nederlandse landelijke publieke tv- en radiozenders bestaat dit verplicht pakket ook uit de landelijke Vlaamse publieke zenders, waaronder Ketnet/Op12.