Volgens de data van de officiŽle van de officiŽle data seizoensfinale ĎThe Childrení van Game of Thrones de best bekeken aflevering tot nu toe, met 7.1 miljoen mensen die voor de buis zaten.

Finale Game of Thrones breekt eigen downloadrecord


De aflevering werd niet alleen op tv goed bekeken, maar was ook ongekend populair bij de downloaders. De aflevering brak dan ook het eigen downloadrecord dat het met de tweede aflevering van het vierde seizoen in april dit jaar had gevestigd.

1.5 miljoen

Volgens TorrentFreak Ė dť onofficiele nieuwssite die dit soort nieuwtjes vaak als eerste naar buiten brengt Ė kende de aflevering ongeveer 1.5 miljoen downloads in de eerste 12 uur nadat de aflevering werd uitgezonden. Dat gaat ongeveer om 2 petabytes aan data.

Swarm

De aflevering brak ook het record van de grootste swarm Ė dat is het grootste aantal mensen dat hetzelfde bestand deelt. In AustraliŽ werd GoT het meeste gedownload, omdat de betaalde dienst Foxtel een exclusieve deal voor de show had. Nu het volledige seizoen is afgelopen zijn de afleveringen pas beschikbaar voor andere omroepen om aan te bieden. Het grote aantal downloaders heeft ook te maken met het feit dat de show op Netflix lastig te kijken is.

Trots

Foxtel mag het dan vervelend vinden dat de show in AustraliŽ zoveel downloaders kent, bij HBO zijn je er juist trots op. Dat is te lezen in een interview met de Washington Post, dat vorig jaar gehouden werd.