Steeds meer stellen vinden elkaar via internet. Meer dan 13% van de stellen die de afgelopen 5 jaar zijn gaan samenwonen vonden elkaar via datingsites of -apps. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Steeds meer relaties ontstaan via internet

Het onderzoek keek alleen naar mensen die de afgelopen 5 jaar zijn gaan samenwonen. Mensen die een relatie kregen via de websites, maar niet bij elkaar introkken, zijn niet meegerekend, dus waarschijnlijk ligt het werkelijke cijfer veel hoger.

Vooral ouderen vinden elkaar snel via internet. Van de mensen tussen de 50 en de 65 die gingen samenwonen, kwam ruim een derde bij elkaar via het internet. Bij veertigers is dat 20%, bij dertigers zo'n 15% en bij twintigers rond de 20%.

Andere websites
In de helft van de gevallen ontmoetten de geliefden elkaar via een datingwebsite, in de andere helft ging het om 'een ander soort website'. Om welke websites het dan gaat, werd niet onderzocht.

Ter vergelijking: tussen 1998 en 2003 ontmoette nog minder dan 2% van de samenwonenden elkaar die internet. In de 5 jaar daarna ging het om zo'n 10%.

Vrije tijd
Het CBS deed verder onderzoek naar waar mensen elkaar leerden kennen. Zo ontmoeten verreweg de meeste mensen elkaar nog steeds in hun vrije tijd, zoals tijdens het uitgaan of op vakantie.