De nieuwe consumentenregels die op 13 juni van kracht zijn gegaan bepalen dat contact met de klantenservice van tv-aanbieders voor bestaande klanten niet meer dan een euro per gesprek mag kosten.
Het gaat hierbij om het maximale tarief van een euro per gesprek die aanbieders voor telefonisch klantenservice-contact mag berekenen. Daarnaast worden ook de normale belkosten door de telefoonprovider doorberekend. Online en CanalDigitaal beide eigendom van het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group hanteren het hoogst mogelijk maximale tarief van een euro. KPN-dochter en prijsvechter Telfort hanteert een tarief van vijftig eurocent per gesprek. Dat meldt Mediamagazine.
Gratis bellen

KPN op haar beurt biedt een gratis klantenservice. Dat geldt ook bij UPC en Ziggo als men met een telefoonaansluiting van deze kabelbedrijven naar de klantenservice via het kabelbedrijf belt. Doet men dit via een andere aanbieder of met de mobiele telefoon dan betaalt men het normale beltarief zonder extra kosten voor gebruik van de klantenservice. Tele2 gebruikt voor de klantenservice een vast telefoonnummer. Hierdoor is in sommige gevallen afhankelijk van het telefoonabonnement het bellen gratis. Als dit niet het geval is dan belt de Tele2-klant tegen het normale beltarief.