Soms hoeven apps niet zo heel veel te doen. Zoals 'Yo', een nieuwe app die in korte tijd waanzinnig vaak gedownload is uit de App Stores en die bijna een miljoen dollar van investeerders ophaalde. En het enige dat je er mee kunt is 'Yo' zeggen.

Dit is Yo, een app die alleen 'yo' zegt

Met Yo kun je je vrienden met één druk op de knop een bericht sturen. Dat bericht is 'yo'. Geen 'hoi', geen 'hoe gaat het', je kunt geen eigen berichten schrijven of foto's versturen. Alleen 'yo'.

Yo
Volgens de makers van de app is de simpliciteit juist de kracht van de app. Chat-apps en sociale netwerken zijn allemaal veel te ingewikkeld, vinden de makers. Ze vragen toegang tot je complete telefoon, je contactgegevens, en er zitten honderd-en-een-opties in die je allemaal niet nodig hebt. Met Yo heb je dat niet.

Yo
Het woord 'Yo' heeft volgens de makers veel betekenissen. Het tweeletterige woord kan een begroeting zijn (als een 'hallo'), maar ook een bevestiging ('kom je langs? Yo!'). Bovendien heeft de app nu al een paar toepassingen, zoals een account die een 'Yo' verstuurt als er een goal wordt gescoord tijdens het WK.

Yo
Verrassend is dat de app inmiddels meer dan een miljoen dollar heeft binnengehaald van investeerders. Dat is helemaal opvallend omdat de ontwikkelaar de app in slechts 8 uur heeft gebouwd. Sommige bloggers zoeken een diepe, spirituele betekenis achter de app, maar eigenlijk is dat onzin. Soms is het gewoon fijn om even niet te hoeven nadenken.