UPC heeft een aantal geheime telefoonnummers per ongeluk laten uitlekken in diverse telefoongidsen. UPC heeft passende maatregelen getroffen en biedt gedupeerden een oplossing.

Technologieplatform Tweakers.net bracht de feiten vrijdag aan het licht, maar UPC is al hard bezig om de schade voor zover mogelijk te herstellen. Het gaat om gebruikers van vaste telefonie waarvan door een nog onbekende bug in de database van UPC de nummers niet zoals gewenst als geheim maar als openbaar werden opgeslagen. Met publicatie in de gidsen tot gevolg.

UPC informeert klanten
UPC weet niet precies om hoeveel mensen het gaat, maar heeft uit voorzorg zestigduizend klanten per brief ge´nformeerd. Het gaat om klanten die tussen januari 2011 en 28 mei van dit jaar hun abonnement bij UPC hebben gewijzigd. De per abuis gepubliceerde nummers zijn inmiddels uit de digitale gidsen verwijderd. In nieuwe edities van de papieren telefoongidsen worden de nummers niet vermeld. Klanten die dat wensen worden kosteloos van een nieuwe geheim nummer voorzien.