Het Belgische kabelbedrijf Telenet krijgt definitief een controlerend belang van vijftig procent in de zenders Vier en Vijf. Het tv-blad Humo blijft is weer honderd procent van Sanoma.

Telenet krijgt controle over de zenders door de overname van het belang van Sanoma in De Vijver Media, de holding boven de tv-zenders VIER en VIJF (ook wel de Vlaamse SBS). Telenet legt er zesentwintig miljoen euro voor neer en doet een extra kapitaalinjectie van tweeŽndertig miljoen euro. Omdat het blad Humo niet wordt overgenomen komt dit juist weer gehele in handen van uitgever Sanoma, dat in Nederland wel mede-eigenaar van de SBS-zenders blijft.

Zorgen bij andere mediagroepen
De overname heeft goedkeuring gekregen van de Belgische overheid, maar concurrent Belgacom van Telenet evenals de mediagroepen VRT en Medialaan (VTM) maken zich toenemende zorgen over de almaar toenemende invloed van Telenet op het Vlaamse medialandschap. Voor de zenders Vier en Vijf is de overname juist goed nieuws als het gaat om de extra financiŽle middelen die in nieuwe en bestaande programmering worden geÔnvesteerd.