Gebruikers kunnen GoogleNow gaan gebruiken in meerdere talen tegelijk. Op dit moment is het gebruik van Google Now alleen mogelijk in de systeemtaal. Dat wil Google - waarschijnlijk vanwege de release van Android Wear-smartwatches - gaan veranderen.

Praten tegen Google Now in meerdere talen tegelijk


Het idee was om de functionaliteit deze week al beschikbaar te maken, maar vanwege een paar kritieke bugs is de release uitgesteld. De nieuwe functionaliteit moet het straks mogelijk maken om in het Engels te beginnen met bijvoorbeeld ‘take a note’ en om daarna in het Nederlands te vervolgen. Dat is een verbetering, aangezien veel functies van Google Now op dit moment alleen nog in de Engelstalige versie beschikbaar zijn.

Android Wear

De reden dat Google inzet op meerdere talen is waarschijnlijk vanwege Android Wear: de smartwatches leunen zwaar op spraakinput, maar in veel talen zijn functies nog niet beschikbaar door beperkingen in de speech-to-tekst-engine van Google zelf. Meertalige ondersteuning zou dit probleem kunnen verhelpen.

Engels

Voor wie de functionaliteiten wil uitproberen, dat is helaas dus nog even wachten. Op dit moment alle functies van Google Now wil gebruiken, zal zijn smartphone nu nog in het Engels moeten zetten.