Media Markt is al één van de grootste elektronicaketens in ons land en wordt als merk nog groter. Alle Saturn winkels, die al onder dezelfde holding vallen, gaan verder als Mediamarkt.

Media Markt-Saturn Holding (MSH) beheerde al alle winkels van Mediamarkt en Saturn maar wil zich in Nederland gaan concentreren op slechts één consumentenelektronicamerk. Dit heeft tot gevolg dat alle twaalf Saturn-winkels nog dit jaar de naam Media Markt krijgen. Saturn biedt volgens de eigenaren als merk te weinig toegevoegde waarde voor de consument.

Nieuwe strategie Media Markt
De koerswijziging heeft te maken met de nieuwe strategie die van MSH waarbij. Onderdeel van deze strategie is dat Media Markt nog verder zal worden uitgebouwd tot een alomvattend en alomaanwezig merk met meer winkels, een vernieuwde webshop en mobiele en sociale platformen. Het merk Saturn is te weinig onderscheidend om aan die doelstelling te voldoen. Ondanks dat het merk Saturn verdwijnt wordt er niets gesloten, de werkgelegenheid stijgt naar verwachting zelfs met tien procent.

Samenwerking UPC en Ziggo
Naast de transformatie van Saturn naar Media Markt worden er het komende jaar nieuwe Media Markt-winkels geopend in Drachten, Duiven, Eindhoven, Doetinchem en Den Bosch. Ook komen er middelgrote winkels in de Bijenkorf-vestigingen in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam. Tevens wordt een uitgebreide samenwerkingen aangegaan met ondermeer de grote kabeltelevisiebedrijven UPC en Ziggo.