Op steeds meer locaties in Nederland en BelgiŽ kan de mobiele internetter gebruik maken van miljoenen zogeheten Wi-Fi HotSpots. Ziggo wil haar WifiSpots bewust ultra-veilig maken.

De afgelopen tijd was de onveiligheid van de grote Wi-Fi netwerken en hotspots volop in het nieuws. De door ondermeer Delta, UPC, Ziggo en Telenet uitgerolde HotSpots zijn uiteraard alleen toegankelijk voor abonnees, maar bijvoorbeeld bankzaken kunnen er beter niet op worden gedaan. UPC voerde de beveiliging recent al op, Ziggo gaat daarmee nog verder.

Ziggo betrekt alle partijen bij veiligheid
Maandag 30 juni introduceert Ziggo de naar eigen zeggen nu ultra-veilige WifiSpots. Meer dan een half miljoen Ziggo-klanten maakt al actief gebruik van de zogenoemde WifiSpots. Ziggo hoopt met de allerbeste beveiliging te komen en organiseert daarvoor zelfs een zogenaamde hacketon, een marathon voor hackers om toch mogelijke gebreken aan het licht te brengen en ook die dan op te lossen. Ziggo wil ook het bedrijfsleven en de overheid betrekken bij een veiliger internet. De sterke toename van het Wi-Fi gebruik neemt met alleen meer dan een miljoen WiFiSpots van Ziggo een grote vlucht, maar volgens Ziggo is Wi-Fi ook een onderschatte zwakke schakel in netwerkbeveiliging waarmee consumenten en het bedrijfsleven op hun hoede moeten zijn.