SBS voert met ingang van het nieuwe televisieseizoen in augustus veel aanpassingen door. De vroege editie van shownieuws verhuist en de zaterdagavond krijgt een aantal nieuwe shows.

SBS 6 gaat de vroege editie van Shownieuws met ingang van het nieuwe televisie-seizoen uitzenden om acht uur s avonds. De vroege editie in de namiddag verdwijnt daarmee in zijn geheel en wordt om 18.00 uur vervangen door Masterchef Australia. Shownieuws kent op het nieuwe tijdstip wel veel concurrentie, maar sluit dan volgens SBS wel goed aan op Utopia.

Grandioze zaterdagavond SBS6
In het nieuwe seizoen wil SBS 6 op de zaterdagavond de concurrentiedruk op met name RTL 4 flink opvoeren. Daarvoor worden diverse nieuwe Shows ingezet. SBS6 komt om 20.00 uur met Beat It, de nieuwe zangcompetitie waarin Jan Smit en Gerard Joling de strijd met elkaar aangaan met als doel de beste stem te vinden. Een show gebaseerd op een oud succes is Suprise, Surprise, gepresenteerd door Do in samenwerking met Henny Huisman, die vroeger een grote hit had met zijn eigen Surpriseshow. SBS voert nog meer vernieuwingen door. Zo krijgt in het nieuwe seizoen Patty Brard haar eigen programma Patty Gaat Trouwen en een andere grote wijziging is dat Bonje met de Buren volgend seizoen niet meer op RTL 4, maar op SBS6 te zien is.