Vakantiegangers die komende tijd vanaf Schiphol vertrekken hebben een grote kans om de levensgrote advertentie van abonneekanaal HBO te zien. Deze is gemaakt in een aantal graanvelden.

Maandag heeft HBO een enorme advertentie onthuld, vlak naast de Kaagbaan van Schiphol. De tekst van de advertentie is in een enorm graanveld te lezen en bestaat uit 'HBO, what if your pilot disappeared - The Leftovers'. Kortom, wat gebeurt er als twee procent van de wereldbevolking verdwijnt. De zender wil met de letterlijk in het oog springende advertentie de komende maanden de aandacht trekken van meer dan een miljoen vakantiegangers.

The Leftovers op HBO
Producent Damon Lindelof, bekend van de hitserie Lost, brengt met de nieuwe serie The Leftovers opnieuw opnieuw een mysterie. HBO grijpt de komst van de vierde nieuwe serie die dit jaar in première gaat aan voor de grote advertentiecampagne, die naast de enorme uitsnede in een graanveld bij Schiphol, wordt begeleid door een campagne op abri's en online banners. De graanadvertentie is honderden meters in doorsnede en loopt parallel aan de A4 bij Schiphol. Vooral passagiers die van de Kaagbaan, de meestgebruikte landingsbaan, gebruikmaken, krijgen de advertentie vanaf een paar honderd meter hoogte goed in beeld. HBO verwacht dat het aantal views de komende maanden ruimschoots het miljoen gaat overschrijden.